НОВИНИ
 

Отложиха и София Къп

09.03.2020 14:00
Отложиха и София Къп

Заплахата от коронавируса COVID-19 стана причина за отлагане на едно от най-чаканите баскетболни събития за подрастващи у нас - турнира София Къп, организиран от БУБА Баскетбол.

 

Както е известно МС разпореди всички спортни събития в България да се провеждат при закрити врата. Забранени бяха всички спортни събития с участието на деца, а също - събирането им и извънкласните дейности като екскурзии, бели училища и пр. Това предложение на Кризисния щаб за борба с коронавируса бе гласувано от Министерски съвет. Решението е във връзка с откритите и потвърдени 4 случая на заразата в Габрово и Плевен.

 

Ситуацията у нас и разпорежданията на правителството станаха причина за отмяна на надпреварата, в която трябваше да участват отборите на  Валенсия, Клуж, сборен отбор на Сърбия при 17-годишните. Това трябваше да са съперниците и на националния отбор на България до 17-годишна възраст, който трябваше тази седмица да продължи подготовката си за Световното първенство в София от 4 до 12 юли.

 

Няма да се проведе турнир и при 14-годишните, където освен БУБА Баскетбол трябваше да се съберат отборите на Реал Мадрид, Валенсия и Партизан Ниш.

 

Заради коронавируса се отменя и националният треньорски семинар, планиран за 14 март.

 

Така Sofia Cup 2020 се отлага, като организаторите запазват бюджета и имат уверението на всички споменати отбори, че в близко бъдеще ще могат да се включат отново. Турнирът остава в календара и при първа възможност след падането на забраните ще се направи нов план и организация той да се проведе.
1 2 3 4 5 ... 64 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball