НОВИНИ
 

Националните отбори до 16 години няма да пътуват за Косово

09.03.2020 11:51
Националните отбори до 16 години няма да пътуват за Косово

Националните отбори за момичета и момчета, родени 2004 г., няма да пътуват за Косово в края на седмицата. Двата ни отбора трябваше да играят в Прищнина в турнир от проекта на ФИБА Young Development Fund (YDF). От седмица организаторите от ФИБА обмислят отлагане на проявата, но до крайно решение засега не се е стигнало.

 

Подобна на българската е и ситуацията в Румъния. Властите там също забраниха вътрешни и международни участия на румънски отбори в спортни мероприятия, след като в Букурещ бе установен първи случай с новия коронавирус. 

 

Събитията в България обаче предвариха решението на ФИБА. Както е известно МС разпореди всички спортни събития в България да се провеждат при закрити врата. Забранени бяха всички спортни събития с участието на деца, а също - събирането им и извънкласните дейности като екскурзии, бели училища и пр. Това предложение на Кризисния щаб за борба с коронавируса бе гласувано от Министерски съвет. Решението е във връзка с откритите и потвърдени 4 случая на заразата в Габрово и Плевен.

 

Надпреварата за двата пола трябваше да е от 13 до 16 март. Отпадна и предвидения кратък лагер на двата отбора в Благоевград.
1 2 3 4 5 ... 64 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball