Warning: include(top.inc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'top.inc.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42
НОВИНИ
 

Момчетата се бориха мъжки, изпуснаха Полша

10.08.2018 01:29
Момчетата се бориха мъжки, изпуснаха Полша

Българският национален отбор за момчета се бори мъжки и бе на крачка от победата на старта на Европейското първенство в Сараево. Нашите водеха в резултата през повечето време, но накрая отстъпиха с 49:54 на по-мощния и висок тим на Полша.

 

Константин Костадинов завърши с 20 точки и 10 борби, а впечатляващ дабъл дабъл от 13 точки и 16 борби добави капитанът Емил Стоилов. Константин Тошков пък записа 6 асистенции в двубоя.

 

Българите показаха страхотен характер и граха много добре в защита, като доказателство за желанието им бе фактът, че записаха 60 борби срещу 44 за съперника.

 

„Впечатлен съм от борбеността и проявения характер на момчетата. Играхме равностойно срещу значително по-ръстов и силен физически отбот. Ключов момент бе отсъдения неспортсменски фаул, който даде на преднина на противника и шанс да поведе с 4 точки. До края не успяхме да наваксаме. Считам, че бяхме добре подготвени срещу Полша, благодарение на скаутинга, който направихме и въпреки, че очаквахме съперникът да ни превъзхожда при игра един-на-един, не намерихме сили и умения да противодействаме. Позитивното е, че турнирът тепърва започва и вярвам, че всеки един от противниците е преодолим“, коментира след двубоя старши-треньорът Христо Ценов.

 

Във втория си мач от европейското България играе с Кипър, в петък от 17.30 часа
1 2 3 4 5 ... 49 »


Галерия
http://www.fiba.com/europe