Warning: include(top.inc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'top.inc.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42
НОВИНИ
 

13 момчета ще се готвят за последния турнир от проекта на ФИБА – в Косово

30.03.2018 17:11
13 момчета ще се готвят за последния турнир от проекта на ФИБА – в Косово

Ясен е съставът на националния отбор за момчета до 16 години, който ще започне подготовка за турнир в Косово. Надпреварата, в която нашите отново ще се изправят срещу Косово, Македония и Румъния, е последна от двугодишния проект на ФИБА за Развитие на баскетболисти с потенциал. Инициативата започна преди две години, като в рамките на проекта бяха ангажирани над 80 български баскетболисти, родени през 2002 и 2003 г., както и над 10 български треньора.

 

За последния турнир от програмата – в Прищина, Косово, от 13 до 15 април, старши треньорът на националния тим Христо Ценов ще разчита на следните 13 състезатели:

 

Кристиян Икономов     гард      ЦСКА

Виктор Маргаритов       гард      ЦСКА

Виктор Германов           гард      Левски

Димитър Генов              гард      ЦСКА

Константин Паисиев    крило   Шампион 2006

Никола Станчев              г/к          Черно море

Васил Попов     г/к          Рилски спортист

Дамян Минков                              г/к          Дунав

Мартин Тодоров            крило   Шампион 2006

Мартин Йорданов         крило   Черно море

Александър Витанов    крило   БУБА

Златомир Дончев          крило   Тунджа

Андрей Дулгери             център Левски.

 

Отборът се събира за подготовка на 2 април в Ботевград. Според програмата, предоставена от Косовската федерация по баскетбол, нашите започват участието си срещу Румъния в петък, следва мач срещу Косово в събота и приключват участието си в неделя с двубой срещу Македония.
1 2 3 4 5 ... 51 »


Галерия
www.fiba.basketball