Warning: include(top.inc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'top.inc.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42
НОВИНИ
 

Тежка неделя за мъжкия ни национален отбор (снимки и видео)

25.02.2018 20:40
Тежка неделя за мъжкия ни национален отбор (снимки и видео)

Националният отбор записа нещастна загуба като гост във Финландия. Момчетата на Любомир Минчев отново се бориха до последно и имаха огромен шанс да си тръгнат с победа от Хелзинки, но ялови последни пет минути от мача ги лишиха от заслужена радост. Срещата завърши 70:75 в полза на домакините.

 

Александър Везенков отново показа, че е голямото име на българския баскетбол. Сашо, който се присъедини вчера към тима, завърши с дабъл-дабъл от 28 точки 10 борби. Александр Янев завърши с 11 точки. Павел Маринов игра в този мач на инжекции и с контузия, като вкара 8 точки, а Дий Бост завърши само с 6 точки, но цели 10 асистенции.

 

СНИМКИ

 

Домакините отново ни превъзхождаха в борбата. Мико Коивисто бе най-резултатен за тях, като наниза 6 тройки за 18 точки.

 

Неприятният вкус от поражението бе засилен и от победата на Исландия като домакин на Чехия в другия мач от групата – 76:75.

 

На 29 юни българите излизат в мач, достоен за финал срещу Исландия в „Арена Ботевград“. Последният мач в тази фаза за нашите е срещу Чехия като гост. Първите три тима в класирането продължават за следващия етап, като ще образуват нова група  с първите три класирани от потока на Франция, Русия, Босна и Херцеговина и Белгия.

 

„Пак не знаем как да затворим мача. Имахме отворени стрелби, но и няколко натегнати. Трябват ни резултати. За съжаление да играем добре не е достатъчно. Има много време до следващите мачове. Ще имаме повече да се подготвим. Много трудно се побеждава като гост. Нямаме кош в последните 5 минути. Нямаме много игрови опит заедно. Взехме много грешни решения в последните минути. Лятото ще е по-трудно, чехите ще са в пълен състав, исландците ще са по-обиграни. На всички ни е болно, искаше ни се да победим“, коментира след мача Александър Везенков.

 

„Не ни стигнаха две неща. Втората четвърт играхме много слабо в защита. На края на мача проблемът ни беше в нападение. В минутите, когато имахме предимство с 6 точки, нямахме добра организация в нападение. Прибързвахме, вземахме грешни решения, стреляхме тройки, вместо да атакуваме. Имахме проблеми в борбата. Аз взех решение да играем с по-нисък състав.

 

Очаквах, че Исландия може да победи Чехия. Малко време и дълъг път са им повлияли. Трябва да победим Исландия. Всичко ще се решава през юни и юли. Дори и да не бяха победили днес, пак щяха последните мачове да са най-важни. Нормално е във Финландия да има подем – забелязва се не само в мъжкия им баскетбол, но и при подрастващите“, сподели и Любомир Минчев.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rGWWOGu3oks&feature=youtu.be
1 2 3 4 5 ... 51 »


Галерия
www.fiba.basketball