Warning: include(top.inc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'top.inc.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42
НОВИНИ
 

Отново загуба от европейския шампион за жени (снимки и видео)

13.02.2018 22:54
Отново загуба от европейския шампион за жени (снимки и видео)

Националният отбор за жени записа ново поражение от защитаващия европейската си титла отбор на Испания в квалификациите за първенството на Стария континент. В Гуадалахара нашите момичета отстъпиха с 97:57.

 

Въпреки тежкото поражение българките показаха добри изпълнения. Отличен дебют на терена с екипа на националния отбор направи Карина Константинова, която заедно с Ива Костова записа първите си точки за женския тим на България. Първи минути за националния отбор записа и включилата се в последния момент преди мача. Стефан Михайлов можеше да разчита само на 11 момичета в Испания след контузиите на Виктория Стойчева,  Емилия Янчева и Гергана Иванова. Капитанът Димана Георгиева отново бе най-резултатна с 11 точки, Христина Иванова се отличи с 9, а Ива Костова – със 7.

 

СНИМКИ

 

За испанките Лайя Палая пък се върна за Испания с 4 точки. Алба Торенс се отличи с 13 точки и стана втората по резултатност баскетболистка в историята на националния отбор на Испания с 2019 точки общо (първа е Амая Валдеморо с 2761). Кералт Касас бе най-резултатна с 15 точки, Марта Саргай добави 14 за успеха.

 

Очаквано испанките ни превъзхождаха във всички елементи в играта, особено в борбата 40:29 и асистенциите 21:8. За сметка на това записа в пъти по-малко грешки от нашите.

 

При стрелбата испанките отбелязаха 47 % успеваемост за 2 точки при 74 шута и 44% за три точки при 9 опита. Нашите имаха възможност само за 33 стрелби за 2 точки, от които вкараха 14 (42%) и за 10 тройки, от които вкараха 4. Българките бяха по-добри единствено в стрелбата от линията за наказателен удар – 17 срещу 14 успешни опита от по 21 за двата тима.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OPjwdz2u7kA
1 2 3 4 5 ... 51 »


Галерия
www.fiba.basketball