НОВИНИ
 

Великолепни български момчета се бориха до последно срещу Германия

17.08.2021 20:54
Великолепни български момчета се бориха до последно срещу ГерманияНай-красивият и интересен мач до момента. Така десетките скаути и чуждестранни специалисти определиха двубоя България - Германия на Европейския Челънджър в зала „Триадица“. Турнирът, който събра отбори от Дивизия А, вече втори ден се провежда у нас. България стартира своето участие с великолепна игра, но загуби срещу много по-мощния физически тим на Германия с 65:88.

Пред пълната на 50% зала „Триадица“ и с десетки фенове, останали зад вратите заради ограниченията за публика на спортни събития във връзка с пандемията с Ковид 19, играчите, водени от Йордан Иванов и Янко Янков, не показаха притеснение от силния си съперник, за когото това бе втора победа. В три от частите нашите бяха напълно равностойни на германците.

С 5 тройки от 14 опита и общо 19 точки за българите се отличи Александър Гавалюгов. С 16 точки приключи Стефан Михайлов, а 14 наниза Станислав Хинков. Българите играха много атрактивно, бързо и с отлични решения в нападения, а и в защита, като често вдигаха публиката на крака с изпълненията си.

За германците с 36 точки избухна Мартин Калу, който от скоро е играч на Байерн (Мюнхен).

Утре в 19 ч. е двубоят с Хърватия.

https://www.youtube.com/watch?v=V7lo3fG-pyg&list=PLCWMLIhjA2fWne3YjwBVoD74eq7cPHXEv&index=14&ab_channel=BulgarianBasketballFederation


1 2 3 4 5 ... 74 »


Галерия
www.fiba.basketball