Warning: include(top.inc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'top.inc.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php4/lib/php:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/basketba/public_html/nt/news.php on line 42
НОВИНИ
 

Натоварено лято за 14-годишните национали

03.05.2018 11:27
Натоварено лято за 14-годишните национали

Натоварено с турнири и лагери ще бъде лятото за най-добрите ни баскетболисти до 14-годишна възраст. За втора поредна година момчетата ще участват на два турнира през август. От 21 до 25 август българчетата по традиция са поканени на турнира в гръцкия град Колиндрос.

 

Втора поредна година пък най-малките ни национали ще имаш шанса да участват на турнира Словения Бол в Словени Градец, който тази година ще се проведе от 23 до 26 август. За класата на надпреварата говори и фактът, че за първи път в нея ще участват отборите на Русия и Италия.

В Словени Градец тимът ни попадна в група В заедно с шампионите от миналата година Израел, Италия, Черна гора и Украйна.

 

Освен в тези две надпревари, формации от момчетата и момичетата с потенциал ще се готвят и за участие в първите прояви по новото издание на проекта на ФИБА за Развитие на млади играчи. Инициативата е на БФБаскетбол, заедно с федерациите на Турция, Румъния, Косово и Македония. Тази седмица проектът получи одобрението и на европейската централа, като предстои уточняването на програмата от национални кампове и международни турнири с останалите участници. Проектът отново е с двугодишен срок, като са предвидени общо 10 турнира – по пет за момчета и момичета във всяка от страните участници.
1 2 3 4 5 ... 51 »


Галерия
www.fiba.basketball