НОВИНИ
 

Украйна отказва Евробаскет 2015?

20.03.2014 06:31
Украйна отказва Евробаскет 2015?

Украйна се оттегли от домакинството на Европейското първенство догодина. Причините са критичната политическа обстановка в страната, присъединяването на Крим към Русия и сериозни финансови проблеми.
Председателят на организационния комитет Маркиян Любковски каза, че не може да си представи подготовката за първенството в сегашните жестоки икономически и политически условия. Украйна се надява да приеме континенталния шампионат през 2017 година. „Би било честно да приемем турнира, след като сме започнали подготовката и изграждането на зали, които в противен случай биха останали незавършени”, каза  още Любковски.

Украйна бе избрана за домакин на първенството през декември 2011 година и щеше да се проведе в пет украински града - Киев, Донецк, Одеса, Лвов и Днепропетровск.


Франция предложи да вземе домакинството на Евробаскет 2015. Сред другите държави, които се спрягат за желаещи да приемат шампионата, са Италия, Гърция, Полша, Чехия, Сърбия, Австрия, Хърватия и Германия.

Решението Украйна да откаже домакинството на Евробаскет дойде ден, след като руският президент Владимир Путин подписа документите за присъединяването на Крим към Русия. Това се случи след проведения референдум в неделя, резултатите от който бяха категорични в полза на присъединяването.

Този уикенд ръководството на ФИБА Европа ще се събере и ще вземе първи решения за излизане от създадената ситуация. Има вероятност пък шампионата на юношите до 18-годишна възраст, Дивизия А, което трябва да се проведе в Украйна това лято, да бъде дадено на София.
На финал!!!

На финал!!!

22.08.2020 21:29
1 2 3 4 5 ... 65 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball