НОВИНИ
 

Открито писмо на Константин Папазов

06.03.2014 16:52
Открито писмо на Константин Папазов

До представителите

на средствата за масова информация

 

Уважаеми дами и господа,

С настоящето писмо официално си подавам оставката като селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол. Решението ми е продиктувано от негативния отзвук и изцяло негативната оценка, която получи в баскетболната общественост и сред приятелите на спорта в България моето поведение след втория полуфинал за Купата на България между отборите на „Левски” и „Рилски спортист”. Съзнавайки, че с действията си нанесох удар по имиджа на българския баскетбол, на Българската федерация по баскетбол и на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол,  чийто член съм, се оттеглям от поста селекционер на националния отбор.

Двама учители изиграха много специална роля в изграждането ми като човек и треньор. Единият – Стоян Божанков, който вече не е между живите, съм сигурен, че щеше да осъди моята постъпка. А другият – Атанас Тонев, вече го направи. И това ми вдъхва още по-голяма увереност, че сега постъпвам правилно.

Искам да изразя своята най-искрена благодарност към целия екип на БФБаскетбол за отличните условия на работа, които ми създадоха.

Благодаря и на г-н Глушков в чието лице аз намерих приятел, който ми беше безрезервно зад гърба в моята работа като треньор на националния отбор.

Г-н Варчев, г-н Глушков, г-н Везенков вие бяхте идеолозите на моето назначаване за треньор на националния отбор. Съжалявам, че с постъпката си неоправдах гласуваното ми огромно доверие от вас.

 

Не желая това мое решение да бъде изтълкувано като бягство от отговорност, а точно обратното – като поемане на отговорност в името на една по-спокойна обстановка в българския баскетбол като цяло.

В същото време съм убеден, че в настоящия момент Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол има верен ход за бъдещето на мъжкия национален отбор. Със завръщането на доказаното име Сашо Везенков на треньорския пост в „Лукойл Академик” вече съм убеден, че той притежава знанията, опита и авторитета пред българската баскетболна общественост и пред всички играчи да бъде следващия треньор на националния отбор.

Желая успех на бъдещия треньор на националния отбор, който и да е той, и Ви уверявам, че ще му бъда в подкрепа във всеки един момент, когато и ако той го пожелае.

 

Константин Папазов

6 март 2014 година




На финал!!!

На финал!!!

22.08.2020 21:29
1 2 3 4 5 ... 65 »


Галерия
www.fiba.basketball