НОВИНИ
 

Лукойл Академик извади номера на Стойков

08.02.2014 18:46
Лукойл Академик извади номера на Стойков

Днес на специална церемония в залата в Правец бе извадена от употреба фланелката на Тодор Стойков.

 

На церемонията имаше редица официални гости, от които дългогодишният капитан на Лукойл Академик получи поздравления. Сред тях бяха президентът на Лукойл Академик Валентин Златев, президентът на БФБ Георги Глушков, главният мениджър на ТЕСИ НБЛ Иван Ценов, спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков, кметът на Правец Румен Гунински, старши-треньорът на Левски и националния отбор Константин Папазов. Водещ на програмата беше Богдан Томов. В залата бяха родителите на Тодор Стойков, както и първият му треньор - Петко Делев.

 

Стойков получи специален плакет от президента Златев, статуетка от Ценов и златна значка от Глушков.

 

Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев награди Стойков с почетен плакет с надпис: "Ти завинаги оставаш нашият капитан". Шефът на федерацията Георги Глушков му връчи златната значка на БФБ, приз за цялостен принос даде на капитана и Иван Ценов от името на НБЛ.

Треньорът на Левски Константин Папазов, както винаги бе най-колоритен. Той дари легендата с чаша с последната им обща снимка заедно, от финала на първенството миналото лято, гравирана с надпис: "Благодаря ти, че си част от моя живот", както и с фланелка на Левски с №1 и с надпис: "На човека с най-много победи над Левски."

15 деца от най-малката възраст на Лукойл, облечени с тениски със своите фамилии, но с №15 върху гърба, разплакаха капитана с 15-те си послания: "Ти си нашият капитан, нашият лидер, нашият пример", "Искам да имам твоето сърце", "Искам да вкарвам тройки като теб" и т.н. Две от тях, излъчени след ожесточена отборна игра в петък вечер, имаха честта да дръпнат платното, с което бе закрита фланелката върху стената.
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball