НОВИНИ
 

Националите - в група с Холандия, Израел и Черна гора

03.02.2014 15:41
Националите - в група с Холандия, Израел и Черна гора

Днес в Барселона бе теглен жребият за квалификациите за Евробаскет 2015 в Украйна. Той отреди България да попадне в група с отборите на Черна гора, Израел и Холандия. Тимовете бяха разпределени в седем групи, като пет от тях са с четири отбора, а две са с по три. Мачовете ще се играят през месец август, като първия кръг е на 10-и, а последният на 27-и.

"Имаше и по-добър вариант като Македония и Белгия например, което щеше да ни вдъхнови повече. Можеше обаче и да не си стъжни още повече, ако бяхме изтеглили Италия и Русия. Така че приемаме този жребий и ще се готвим за мачовете.

Шансове имаме, но има доста време. Тепърва ще разузнаваме сериозно съперниците, а Черна гора имат играчи от НБА и някои може и да не дойдат. В квалификациите като се издъниш един мач, после това може да се окаже фатално. Миналата година Холандия вървяха първи, но записаха две служебни загуби и Естония отиде напред. След това те вдигнаха на крака един играч и се класираха.


Това е група от четири, в общи линии, равностойни отбора и ще е трудно от нея да излезе най-добрият втори, особено като гледам другите", коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

"Тежък жребий, но няма как да е лек, след като тръгваме от трета урна. Лошо е, че ни се падна най-силният съперник от четвърта урна. Приемаме го и ще се борим. Мисля, че има и по-тежки групи от нашата - тази на Италия и Русия", коментира пък националният селекционер Константин Папазов.

 

За Евробаскет 2015 ще се класират победителите в седемте групи плюс шестте най-добри втори. В определянето на най-добрите втори отбори ще се взимат резултатите само срещу първия и третия в класирането от групите.

 

група А
Босна и Херцеговина
Великобритания
Исландия


група B
Черна гора
Израел
БЪЛГАРИЯ
Холандия


група C
Германия
Полша
Австрия
Люксембург


група D
Белгия
Македония
Беларус
Дания


група E
Чехия
Грузия
Португалия
Унгария


група F
Латвия
Швеция
Словакия
Румъния


група G
Италия
Русия
Швейцария
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball