НОВИНИ
 

ФИБА Европа приключи случая Радослава Бъчварова

23.12.2013 16:39
ФИБА Европа приключи случая Радослава Бъчварова

С официално решение, получено във БФБаскетбол, Арбитърът на ФИБА Европа Андреас Фалер обяви, че случаят с наказанието на Радослава Бъчварова за неявяване в националния отбор е приключен.

Както е известно на 5-ти декември УС реши, че наказанието на Бъчварова е изиграло своята роля и може да бъде прието за достатъчно. Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков уведоми и ФИБА Евроопа с писмо, че федерацията ни няма повече интерес от санкцията, наложена от ФИБА Европа, по отношение евентуалното участие на състезателката  европейски клубни турнири. На база на това писмо Генералният секретар на ФИБА Европа Камил Новак прекрати наказанието на баскетболистката.
В своето решение пък Арбитърът обяви, че не вижда основание да се произнася по същество по жалбата на Бъчварова, след като санкцията е отпаднала. "С оглед на премахването на санкциите, предприети от ответника срещу жалбоподателя вече няма база за процедура за обжалване, и следователно процедурата трябва да бъде приключена", се казва документа.

В становището на ФИБА Европа ясно е посочено още, че БФБаскетбол няма никакви финансови ангажименти към разноските по обжалването от страна на състезателката. В това производство не биха могли да бъдат присъдени финансови разноски на БФБаскетбол, тъй като тя не е ответник по делото, а такъв се явява ФИБА Европа. "Всяка страна по случая трябва да заплати индивидуалните си разходи (в частност - юридическо представителство, пътни разноски за свидетели) в съответсатвие с чл. 144.3.8 и 144.3.9 от Правилника на ФИБА Европа", се казва в писмото на Арбитъра.
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball