НОВИНИ
 

Контузия предизвика смяна в лагера на националите

20.11.2021 11:32
Контузия предизвика смяна в лагера на националитеКонтузия на гарда на Левски Лъчезар Димитров стана причина за рокада в състава на националния отбор още във втория ден на лагера преди квалификациите за Световното първенство през 2023 г. „Лъвовете“ вече се готвят с пълна сила за мачовете с Литва в Клайпеда на 26 ноември и с Босна и Херцеговина на 29 ноември в „Арена Ботевград“.

Плеймейкърът на Левски получи травма в ръката още в първия ден и бе заменен от колегата си от Ямбол Константин Тошков.

Тимът ни ще играе контрола с Балкан преди да отлети за Литва. Очаква се до няколко дни към лагера, воден от Росен Барчовски да се присъединят всички играчи, състезаващи се в чужбина.

„В момента сме 11 човека и чакаме до два дни другите четирима, за да се съберем всички. На този етап всички са здрави. Само един малък проблем има, който засега ще запазя в тайна. Надявам се да отшуми", коментира за БТА селекционерът преди първата тренировка на състава в Ботевград. "В моята глава шансовете ни са реални и основната ми задача е да предам това на момчетата. До първия мач можем да свършим основно отборна работа, тактика. Все пак имаме основа от предишния квалификационен цикъл за европейското първенство, плюс лагера, който направихме през лятото в Панагюрище, така че няма да започваме от нулата. Всички момчета са били и преди в отбора, няма някой, който да е съвсем нов. Това е, което можем да направим. То не ни отличава от другите страни. Всички ще сме по 4-5 дни подготовка.Най-трудно е разузнаването за Литва, защото са дали доста разширен състав. Треньорът е нов, имат състезатели, които са в Евролига, но и много, които играят ЕвроКъп или Шампионска лига на ФИБА. Докато при Босна и треньорът е същият, и съставът е приблизително същият. Ще гледаме поне един техен мач", заяви още Барчовски.


1 2 3 4 5 ... 75 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball