НОВИНИ
 

Ясен е съставът на литовците и босненците за мачовете с Бъгария

12.11.2021 15:50
Ясен е съставът на литовците и босненците за мачовете с БъгарияЛитва и Босна и Херцеговина обявиха съставите си за мачовете с България в края на ноември.

Както е известно „лъвовете“ гостуват на балтийския отбор на 26 ноември, а на 29 ноември в 19:00 ч. приемат Босна и Херцеговина в „Арена Ботевград“.

Литовците ще избират сред голяма група, в която попаднаха следните играчи:

Лауринас Беляускас, Еймантас Бендзиус, Довис Бикаускис, Лауринас Бирутис, Марек Блажевич, Арнас Буткевичус, Витенис Чизаускас, Томас Димса, Мартинас Еходас, Дейвидас Галиус, Мартинас Гебен, Довидас Гейдрайтис, Миндаугас Гирдзюнас, Зигмантас Янавичус, Матас Йогела, Вайдас Каиняускас, Лукас Кеавичиус, Гитис Машулис, Регимантас Миниотас, Маргирис Нормантас, Освалдас Олисевичус, Гитис Раджевичус, Мартинас Саюс, Игнас Саргюнас, Зигмантас Скучас, Донатас Таролис, Едгарас Улановас, Паулиус Валинскас, Шарунас Василиаускас, Арнас Величка, Кристапас Земайтис и Ейгардас Зукаускас.

За Босна и Херцеговина са повикани далеч по-познатите на щаба ни Амар Алибегович, Един Зтич, Сани Кампара, Харис Делалич, Амар Гегич, Миралем Халилович, Кенан Каменяс, Александър Лазич, Джанан Муса, Айдин Пенава, Джон Робъртсон, Исмет Сейфич, Емир Сюлейманович, Дарко Талич, Адин Връбач и Юре Зуба.

„Това ще са най-важните дни за мен тази година. За съжаление няма да можем да разчитаме на Мухамед Пашалич и Филип Адамович, на които желая бързо възстановяване. Карло Маткович пожела да играе за Хърватия. Момчетата вече направиха подвиг и се класираха за Европейското първенство. Имат поддръжката на феновете и се надявам да направим следващата крачка – да се класираме на световно. Всички сме наясно, че групата ни е тежка и силна. Голям респект към отборите на Чехия, Литва и България, но сме повече фокусирани върху нашите възможности. Искам само да изиграем добре всички мачове, макар че за нас от по-голямо значение ще е следващото лято да се представим добре на ЕвроБаскет“, коментира селекционерът на босненците Ведран Боснич.1 2 3 4 5 ... 75 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball