НОВИНИ
 

Костадинов: Това е голямо постижение за нас

22.02.2021 18:25
Костадинов: Това е голямо постижение за насОтличен дебют с екипа на мъжкия национален отбор направи 17-годишният Константин  Костадинов. Той игра над 20 минути при поражението на България от Босна и Херцеговина с 61:80 в последния мач на тима ни в квалификациите за ЕвроБаскет 2022. Поражението обаче е без значение за крайното класиране в група Н на пресявките, като нашите заеха трето място в подреждането и се класираха за шампионата на Стария контитнент.

Както изчисли bgbasket.com, Костадинов стана най-младият български национал в официален мач на 17 години, 10 месеца и 28 дни - около месец преди да стане на 18 в новата история на българския баскетбол. До сега рекордът се държеше от Божидар Аврамов, който направи своя дебют на 18 години, 5 месеца и 12 дни, през 2008-а. На следващата година Аврамов игра и на Европейско първенство, само на 19 години.

Костадинов бе сред най-резултатните играчи на България в последния двубой, като наниза три тройки и общо 11 точки, 2 борби, 1 асистенция, 1 чадър.

„Класирането за Европейско първенство означава много за нас. Това е голямо постижение за България. Ще очакваме много следващата година. Свършихме си работата. Да, загубихме от Босна и Херцеговина, но се борихме. Разликата се натрупа в края. Опитахме се, но не играхме със същото темпо, като срещу Латвия. Ще се опитаме да играем както трябва на ЕвроБаскет 2022“, каза Костадинов след дебюта си.


1 2 3 4 5 ... 70 »


Галерия
www.fiba.basketball