НОВИНИ
 

НА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО СМЕ!!!

20.02.2021 21:22
НА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО СМЕ!!!България се класира за Европейското първенство през 2022 г. след невероятен екшън и нова драматична победа над Латвия. Този път като гост момчетата на Росен Барчовски победиха домакините с 66:65 в „Арена Рига“.

Нашите наваксаха двуцифрен пасив, но с много характер и воля успяха да измъкнат успеха в края.

Нашите момчета изиграха страхотен мач, който по драматизъм не отстъпваше на онзи преди една година в Ботевград, спечелен с две продължения със 110:106.

Дий Бост отново бе под пара и завърши с 18 точки. С 15 се отличи Павлин Иванов, който вкара пет тройки в особено важни моменти.

Димитър Димитров също игра силно, като завърши с 12 точки, а Чавдар Костов вкара 11.

В понеделник България излиза срещу Босна и Херцеговина в последен мач от квалификациите, а Латвия се изправя срещу Гърция, но тези мачове ще са без значение за класирането. Така България сложи край на серията от 9 поредни участия на ЕвроБаскет на латвийците, които за първи път в този век няма да играят на континенталното първенство. Интересно е, че Росен Барчовски бе начело на отбора на България и през 2011 при последното му участие на евро-финали. За селекционера турнирът през 2022 г. ще е трети в кариерата му начело на представителния тим.

Европейското първенство ще се проведе в периода 1-18 септември догодина в Италия, Германия, Чехия и Грузия.


1 2 3 4 5 ... 70 »


Галерия
www.fiba.basketball