НОВИНИ
 

Латвия - домакин на февруарския прозорец от квалификациите при мъжете, жените отиват в Словения

04.12.2020 16:20
Латвия - домакин на февруарския прозорец от квалификациите при мъжете, жените отиват в СловенияЛатвия ще е домакин на февруарския прозорец от квалификациите при мъжете. Това обяви днес президентът на БФБаскетбол Георги Глушков след заседанието на Борда на ФИБА Европа, на който той е член.

Последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от нашата група Н ще се съберат в „балон“ в Латвия. Както е известно Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за Европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще им даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

„Нямаше много колебания за кого да е домакинството. Латвия по програма в този прозорец имаше две домакинства, затова „балонът“ е при тях“, каза Глушков.

Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22 тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина.

Както е известно, женският национален отбор ще гостува в „балон“ в Словения за последния квалификационен прозорец. Мачовете са на 4 и 6 февруари. Нашите ще играят първо с домакините, а след това ще имат шанса да вземат реванш от Гърция.


1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball