НОВИНИ
 

Националният отбор заминава с 14 състезатели за Сараево, Дий Бост ще се присъедини на място

22.11.2020 18:58
Националният отбор заминава с 14 състезатели за Сараево, Дий Бост ще се присъедини на мястоМъжкият национален отбор ще замине с 14 състезатели за Сараево. Пълната изолация на лагера в Правец даде резултат и след серия от PCR тестове всички играчи, избрани от Росен Барчовски, ще пътуват за босненската столица.

Както е известно, „лъвовете“ ще играят от 23 ноември до 1 декември в специален „балон“ в Сарево мачовете си от този прозорец на квалификациите за Европейското първенство. Заради пандемията с коронавируса Ковид-19, подготовката и мачовете ще се проведат при пълна изолация и противоепидемични мерки. По програма България трябваше да гостува на Босна на 26.11, и да приеме Гърция на 29.11, но вместо това ще има два мача в Сараево.

Нашите ще тръгнат с автобус утре сутрин и на място ще направят още поне два PCR-теста. Директно в Сараево към групата на тима ни ще се присъедини и Дий Бост.

“Не мога да правя никакви прогнози. Всички отбори имат проблеми. Босненците няма да могат да ползват играчите си в НБА, няма кой да ги пусне. В САЩ има сериозна карантина. На всякъде има проблеми с Covid-19, с контузии, с играчи, които не ги пускат клубовете им от Евролигата. Макар че има и прецеденти като ЦСКА (Москва), които ще пуснат Шенгелия да играе за Грузия. Тренирахме добре, доволен съм. Избрахме да пътуваме с автобус, защото със самолет пътуването щеше да е кошмарно с три прекачвания. Така е и по-добре, за да избегнем хората по летищата“, коментира селекционерът на България Росен Барчовски.

Ето и играчите, сред които Барчовски ще може да избира в Босна и Херцеговина за мачовете с Гърция и домакините.

Дий Бост Монако (Франция)

Станислав Ваклинов Берое

Чавдар Костов Левски Лукойл

Александър Янев Черно море Тича

Кръстан Кръстанов Ямбол

Андрей Иванов Ямбол

Евгени Хаджирусев Черноморец

Деян Карамфилов Рилски спортист

Павлин Иванов Рилски спортист

Васил Бачев Академик Пловдив

Павел Маринов Берое

Цветомир Чернокожев Левице (Словакия)

Венцислав Петков Левски Лукойл

Крис Минков Балкан

Николай Стоянов Берое


1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball