НОВИНИ
 

Чернокожев се присъедини към националите в Правец

18.11.2020 18:30
Чернокожев се присъедини към националите в ПравецЦветомир Чернокожев се присъедини към лагера на мъжкия национален отбор в Правец. Крилото на словашкия Левице е сред повиканите от Росен Барчовски за подготовка за мачовете от ноемврийския прозорец на квалификациите за Евробаскет. Нашите момчета ще играят в „балон“ в Сараево, като им предстоят мачове с домакина Босна и Херцеговина и Гърция. След контузения Лъчезар Димитров, от групата на България отпадна и Алекс Симеонов. Дий Бост ще се присъедини към отбора направо в босненската столица.

Заради пандемията с коронавируса Ковид-19, подготовката и мачовете ще се проведат при пълна изолация и противоепидемични мерки. По програма България трябваше да гостува на Босна на 26.11, и да приеме Гърция на 29.11, но вместо това ще има два мача в Сараево.

Вече на два PCR теста мина целият отбор – на 13 и 16 ноември. Тест ще има и на 21 ноември.

Изненадващо националният отбор бе посетен и от Националната допинг-агенция, като за забранени вещества бяха тествани деветима от играчите на Росен Барчовски.

Отборът ще пътува за Сараево на 23 ноември с автобус. Решението за този начин на транспорт е взето заради противоепидемичните мерки и ограничаването на контактите по летищата, а и заради отмяната на някои полети поради пандемията с Ковид-19.


1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball