НОВИНИ
 

Два PCR теста за жените, Борислава Христова и Шаренкапова се връщат за турнира в Гърция

26.10.2020 06:00
Два PCR теста за жените, Борислава Христова и Шаренкапова се връщат за турнира в Гърция
Националният отбор за жени ще се събере на 6 ноември за кратък лагер преди турнира в Хераклион, Гърция, който заменя ноемврийския прозорец от квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Нашите ще играят два мача на гръцка земя – с домакина Гърция и с Исландия, на която трябваше да сме домакини.

Всички избранички и треньорският щаб, воден от Стефан Михайлов, ще се подложи на задължителни два PCR теста преди да замине на 8 ноември за Атина.

В групата на Михайлов прави впечатление завръщането в тима на Борислава Христова. В състава отново е и Цветомира Шаренкапова, която стана майка преди по-малко от седем месеца.

„Ще се борим, ще играем колкото може. Много се радвам, че стабилен играч като Борислава Христова се връща в отбора. До сега не можеше да участва заради това, че беше в САЩ. Връща се и Цветомира Шаренкапова. Ситуацията е тежка. Искахме да направим лагер и през лятото, но обстановката не го позволи. И преди сме имали една година прекъсване преди официални мачове. Ще се борим да се представим добре. С Гърция не сме играли още, но те по програма си бяха домакини. Трябваше с Исландия да играем у дома. Там ги победихме, но сега ще трябва да играем с тях в Гърция“, коментира Стефан Михайлов.

Треньорът уточни, че Христова и другата състезаваща се в чужбина баскетболистка – Ива Костова, ще се присъединят към отбора директно в Гърция. „Борислава е в карантина до 26 октомври. След това има мач. Очаквам ги в Гърция. Дано всичко е наред и се опазим без заразени и контузии“, каза още Михайлов.

Ето и пълният състав, на който треньорът ще разчита:

Александра Петрова Монтана 2003

Христина Иванова    Монтана 2003

Виктория Стойчева  Монтана 2003

Евгения Нацкина      Монтана 2003

Габриела Николова  Монтана 2003

Димана Георгиева    Монтана 2003

Цветомира Шаренкапова     Славия

Радостина Димитрова          Берое Стара Загора

Гергана Иванова       Берое Стара Загора

Карина Констанинова          Берое Стара Загора

Жаклин Златанова    Берое Стара Загора

Виолина Кочева        Берое Стара Загора

Ива Костова   Франция

Борислава Христова Полша


1 2 3 4 5 ... 67 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball