НОВИНИ
 

УС ще разгледа промени в календарите на мъжете и жените заради новия формат на европейските квалификации

24.09.2020 06:48
УС ще разгледа промени в календарите на мъжете и жените заради новия формат на европейските квалификации

 

Управителният съвет на БФБаскетбол ще разгледа предложения за промени в календарите на мъжете и жените заради новия формат на европейските квалификации. Това ще стане на второто видеоконферентно заседание за септември – на 28-ми, понеделник, в 11 ч.

 

ФИБА обяви, че планира да въведе нов формат за провеждане на квалификациите за Евробаскет при мъжете и жените заради световната пандемия с коронавируса Ковид-19. От европейската централа вече въведоха тези мерки с промяната на квалификациите за Шампионската лига, като два от турнирите се провеждат в Ботевград. Окончателното решение за евро-квалификациите ще бъде обявено на 6 ноември от Борда на централата, член на който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

По програма на 26 ноември мъжкият национален отбор на България трябваше да гостува на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да приеме Гърция в Ботевград в борбата за място на Евробаскет 2021. Женският ни представителен тим трябваше да има визита на Гърция на 12 ноември и домакинство на Исландия в София на 15 ноември.

 

На заседанието на 28 септември ще бъдат разгледани и работни документи за планираното на 29 септември от 9:00 ч. в зала „Триадица“ Общо събрание на федерацията.

 

Ето и Дневният ред на УС:

 

Дневен ред:

 

  1. Обсъждане на  промени в календара за мъже и жени във връзка с евентуалните решения на Борда на ФИБА Европа за нов формат за провеждане на Евроквалификациите (докладва Георги Глушков);
  2. Утвърждаване на работни документи на ОС и предложение на Председател на събранието; (докладва Георги Глушков);
  3. Приемане на нови клубове за членове на БФБаскетбол (докладва Елеонора Рангелова);
  4. Разни (докладва Георги Глушков).1 2 3 4 5 ... 67 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball