НОВИНИ
 

България започна с победа и загуба във FIBA U17 Skills Challenge

18.08.2020 22:02
България започна с победа и загуба във FIBA U17 Skills Challenge

 

 

Българският национален отбор до 17-годишна възраст започна с победа и загуба представянето си в първото по рода си световно първенство за умения - FIBA U17 Skills Challenge.

 

Както е известно, най-добрите български състезатели, родени през 2003 г. трябваше да участват в Световното първенство за тази възраст, домакин на което трябваше да е София. Световната епидемия с коронавирус Covid-19 обаче стана причина за отмяната на турнира, както и на всички Европейски първенства за подрастващи. Вместо Мондиала от ФИБА учредиха ново състезание, което виртуално ще покаже способностите на играчите в надпревара по умения.

 

След няколкодневен лагер в Самоков треньорите на българския тим Даниел Клечков и Стойо Чолаков избраха в предизвикателството в първия ден да се тестват Любомир Керемдчиев от Черно море Тича, Томас Читадзе от Черноморец, Борислав Николов от Рилски спортист, играещият в Германия и с година по-малък Симеон Димитров и Михаил Комбаков от Берое.

 

Нашите завършиха със 112:111 в първия си „двубой“ срещу Пуерто Рико и 122:126 срещу африканския представител – Мали (победител е отборът с по-ниския резултат).

 

ГАЛЕРИЯ

 

Интересно е да се отбележи, че 112 бе изравнен най-добър резултат от квалификациите за турнира. Постигна го Португалия срещу Ирландия. Общо 130 „мача“ се изиграха по цял свят в Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Европа, за да се запълнят 16-те места в групите при момчетата и момичетата. Над 30 национални отбора взеха участие само в пресявките.

 

Утре е последният ни „мач“ в групата – срещу тима на Китай.

 

Китайците са лидер с две победи след 125:156 срещу Мали и 117:120 срещу Пуерто Рико.

 

 Първите два тима от всяка група продължават на четвъртфинали на 21 август, като при евентуален успех на нашите, съперници ще им бъдат връстниците им от Група С, събрала Турция, Уганда, Беларус и Монголия.

 

Финалът на турнира е предвиден за 23 август.

 

Гледайте „двубоите“ на нашите момчета:

 

Срещу Пуерто Рико:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Wn8T1h0IBqA&feature=youtu.be

 

Срещу Мали:

 

https://www.youtube.com/watch?v=FPy_XgKba1U&feature=youtu.be
На финал!!!

На финал!!!

22.08.2020 21:29
1 2 3 4 5 ... 65 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball