НОВИНИ
 

България е в група с Мали, Китай и победителя от квалификациите в Америка в Skills Chalenge

27.07.2020 08:00
България е в група с Мали, Китай и победителя от квалификациите в Америка в Skills Chalenge

 

Националният отбор на България за юноши до 17-годишна възраст попадна в в група с Мали, Китай и победителя от квалификациите в Америка за новото състезание на ФИБА  Skills Chalenge. Турнирът ще тества способностите на младите баскетболисти вместо отложеното заради световната пандемия с коронавируса Covid-19 Световно първенство за тази възраст. Мондиалът трябваше да се проведе това лято в София.

 

Момчетата, които са водени от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, попаднаха в група D на иновативното състезание.

 

На 18 август те ще тестват способностите си с тима, спечелил американските квалификации и с Мали. На следващия ден е сблъсъкът с Китай.

 

В надпреварата ще участват 16 отбора, разделени в 4 групи. Първите два тима от всяка група продължават на четвъртфинали на 21 август, като при евентуален успех на нашите, съперници ще им бъдат връстниците им от Група С, събрала Турция, Доминиканска република и вторите тимове, класирани от квалификациите в Европа и Азия.

 

Финалът на турнира е предвиден за 23 август.

 

Всеки отбор е съставен от петима участващи, които ще показват умения в определен набор от упражнения. Усилията им ще бъдат заснети и предавани на живо от ФИБА. Всеки участник ще има за задача да дриблира между конуси, да подаде правилно и да стреля за 3, 2 и 1 точка.

 

Както е известно, националите до 17-годишна възраст ще имат лагер преди това състезание. Клечков и Чолаков ще съберат тима за подготовка в Самоков от 3 до 17 август. Край Боровец момчетата ще тестват силите си и срещу тим от Северна Македония или Румъния.
На финал!!!

На финал!!!

22.08.2020 21:29
1 2 3 4 5 ... 65 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball