НОВИНИ
 

Националите до 18 победиха БУБА Баскетбол в контрола

03.07.2020 16:44
Националите до 18 победиха БУБА Баскетбол в контрола

Национална селекция за юноши до 18-годишна възраст (родени 2002/3 г.) спечели контролна среща с юношеския тим на БУБА Баскетбол (до 19 години) със 77:69. Мачът се игра без публика в зала „Триадица“ и е част от едномесечния лагер, воден от националния селекционер за тази възраст Георги Давидов с играчи от столичните клубове и играещи в чужбина. Националите ще имат още един лагер, този път с момчетата и от останалите клубове в страната, в Правец през август.

 

В селекцията, водена от Давидов, не игра получилият лека травма в коляното Мартин Тодоров от Шампион 2006. С травма е и играещият в Италия Александър Витанов. От седмица пък с тима тренира с година по-младият Константин Костадинов от Реал (Мадрид). Вместо с националния екип, с екип на клубния си БУБА играха Павел Теофилов и близнаците Лъчезар и Константин Тошкови.

 

Мачът бе изгледан от трима национални селекционери. На масата бяха старши-треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски, който е и консултант на Давидов и помощника му Веселин Веселинов. Колегата му начело на женския национален отбор Стефан Михайлов също бе в залата, а с интерес двубоя бе проследен и от наставника на младежкия национален отбор до 20-годишна възраст Георги Младенов.
1 2 3 4 5 ... 67 »


Галерия
www.fiba.basketball