НОВИНИ
 

УС реши да започне процедура по натурализиране на центъра Дейвид Кравиш

25.06.2020 16:10
УС реши да започне процедура по натурализиране на центъра Дейвид Кравиш

Управителният съвет на БФБ реши единодушно да започне процедура за натурализация на американцкия център Дейвид Кравиш. В момента високият 209 см баскетболист се състезава в Испания за тима на Манреса. За 21 мача през сезона до момента той има средно по 12.1 точки, 6.2 борби и 1.6 асистенции. Преди Испания е играл за Цмоки Минск (Беларус) и Автодор Саратов (Русия).

 

Професионалната си кариера започва през сезон 2015/2016 във финландския БК Нокия, а през следващия сезон играе в полския Енерга Чарни Слупск. Дейвид Кравиш е завършил Калифорнийския университет в САЩ, където четири години се състезава в NCAA. През юли 2015 г. изиграва четири мача за Голдън Стейт Уориърс в Лятната лига на НБА.

 

“Основната причина да стартираме процедура по натурализиране е липсата на централни нападатели в България. Имах наблюдения върху няколко играчи. Следя Дейвид от година. Говорил съм с него и с агента му. Има желание. Мисля, че ще може да помогне“, коментира националният селекционер Росен Барчовски.

 

На днешното си видео заседание УС прие и Финансовия отчет за 2019 г. Управата възложи на Христо Христов и Росен Барчовски за следващото заседание на УС да подготвят анализ на ефекта на мярката да не се допускат чужденки в ДП за жени за последните 3 сезона. За следващото заседание бе отложено и утвърждаването на Статут на треньора и Правилник за работата на Лицензионната Комисия към ТК.
1 2 3 4 5 ... 67 »


Галерия
www.fiba.basketball