НОВИНИ
 

Франция, Китай и Доминиканската република за

06.03.2020 11:50
Франция, Китай и Доминиканската република за

Франция, Китай и Доминиканска република ще са съперниците на българския национален отбор за юноши до 17-годишна възраст на Световното първенство в София от 4 до 12 юли.

 

Жребият бе теглен днес на хубава церемония в хотел "Рамада" в столицата. Специално участие в жребия имаха легендите на българския баскетбол Петкана Макавеева, Надка Голчева, Снежана Михайлова и Диана Дилова.

 

Жребий за Световното първенство за юноши U17 в София през юли:

 

Група А: Канада, Италия, Австралия, Египет

 

Група B: БЪЛГАРИЯ, Франция, Китай, Доминиканска република

 

Група С: Испания, Турция, Корея, Аржентина

 

Група D: САЩ, Русия, победителят от Япония/Нова Зеландия, Мали.

 

ГАЛЕРИЯ

 

Приветствие от имаше от заместник-министъра на младежта и спорта доц. Стоян Андонов. Жребият бе уважен от представители на турската федерация, хора от посолството на Египет у нас, както и бившите националки Гергана Брънзова и Радмила Василева. Сред гостите бяха момичета от националния отбор до 18 години за девойки. Разбира се, сред имаше присъствие и от юношеския ни национален отбор, начело със старши-треньора Даниел Клечков, Виктор Гергов, Александър Георгиев и Никола Александър Жеков.

 

"Жребият е добър, а и няма как да имаме претенции това е световно първенство няма слаби отбори! Започваме да търсим информация за отборите в групата, хубавото е че ще имаме турнир във Франция и ще успеем да добием представа на място. Подготовката върви много добре. Вижда се прогрес в момчетата израстват и възмъжават след всеки лагер, което се дължи и на работата им по клубовете. Не сме наясно все още в кой момент ще се включат в подготовката играчи като Константин Костадинов, Иван Борисов и Мартин Ковачев, които играят в чужбина, но се надявам много скоро да стане ясно", коментира жребия селекционерът на нашите Даниел Клечков.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball