НОВИНИ
 

Теглят жребия за Световното до 17 години на 6 март

26.02.2020 12:21
Теглят жребия за Световното до 17 години на 6 март

6 март, петък, ще се превърне в крайъгълен камък за подготовката на София за домакинство на Световното първенство по баскетбол за юноши до 17-годишна възраст. На този ден в хотела, който ще посрещне 16-те отбора за Мондиала – „Рамада София Сити Център“, ще бъде официалната церемония по тегленето на жребия за шампионата. Събитието е с начален час 11 ч. и ще бъде в красивата зала „Опал“.

 

Както е известно, България ще бъде домакин на Световното първенство, което ще събере бъдещето на баскетбола на планетата от 4 до 12 юли. Всички мачове ще се играят в „Арена Армеец“.

 

Домакинството дава шанс на българския тим от момчета, родени през 2003 г., да се докосне до най-добрите отбори в този набор. Вече са ясни представителите на Европа, Америка и Африка. През април ще стане ясно и кои тимове от Азия и Океания ще се пристигнат през лятото в София. Тогава ще се играят мачовете от континенталното първенство за момчета до 16-годишна възраст, като турнирът ще е в Ливан от 5 до 12 април. За шампионата на планетата се класират първите четири тима.

 

Така освен висши ръководители на ФИБА, на 6 март в София се очакват представители на първите пет тима от Европейското първенство за момчета до 16 години миналото лято – Испания, Франция, Русия, Италия и Турция; финалистите от шампионата на Африка за същата възраст – Египет и Мали; и полуфиналистите от шампионата на Южна и Северна Америка – САЩ, Канада, Доминиканска република и Аржентина.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball