НОВИНИ
 

Втора победа за 17-годишните срещу Гърция

23.02.2020 19:47
Втора победа за 17-годишните срещу Гърция

Националният отбор за юноши до 17-годишна възраст победи за втори път националите на Гърция до 16 години. В Правец избраниците на Даниел Клечков и Стойо Чолаковсе наложиха над своя съперник с 80:69. Двете контроли бяха част от подготовката за предстоящото горещо баскетболно лято. Както е известно, България ще е домакин на Световното първенство до 17-годишна възраст. Мондиалът ще се проведе в "Арена Армеец" от 4 до 12 юли.

 

 

И за този лагер Клечков и Чолаков не можаха да разчитат на играещите в чужбина Константин Костадинов, Иван Борисов и Мартин Ковачев. С контузии пък са Любомир Керемедчиев и Виктор Гергов.

 

Нашите започнаха по-слабо от вчера двубоя, но до края на първата четвърт се съвзеха и поведоха. Младите "лъвове" показаха колебания и в средата на мача, но силна последна четвърт им донесе победата.

 

Отново Томас Читадзе бе най-резултатен за успеха. Талантът от школата на Делфин наниза 23 точки. Със 17 се отличи Георги Герганов, а 15 вкара Иван Спиров. Само едно от момчетата в тима на България не се разписа в мача.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball