НОВИНИ
 

Юношите до 17 победиха кадетите на Гърция

22.02.2020 20:08
Юношите до 17 победиха кадетите на Гърция

Националният отбор за юноши до 17-годишна възраст победи националите на Гърция до 16 години в първата контрола между двата тима.

 

Елините, които миналото лято бяха шести в Европа на тази възраст, гостуват в Правец. Двата тима ще изиграят общо две контроли, които са част от подготовката за предстоящото горещо баскетболно лято. Както е известно, България ще е домакин на Световното първенство до 17-годишна възраст. Мондиалът ще се проведе в "Арена Армеец" от 4 до 12 юли.

 

Възпитаниците на Даниел Клечков и Стойо Чолаков се събраха за пореден лагер в Правец преди два дни. Днес в първия мач те надвиха гърците с 69:46, след като сериозно доминираха във всеки един момент от мача. Най-изразително бе превъзходството на нашите в първата и третата част.

 

И за този лагер Клечков и Чолаков не могат да разчитат на играещите в чужбина Константин Костадинов, Иван Борисов и Мартин Ковачев. С контузии пък са Любомир Керемедчиев и Виктор Гергов.

 

В тяхно отсъствие Томас Читадзе бе най-резултатен за нашите. Бургазлията завърши с 21 точки. По 7 добавиха Андон Вачев, Николай Нинов и дебютантът, роден през 2004 г., Александър Александров. В мача участие не взе Никола-Александър Жеков.

 

Утре, отново в Спортния комплекс в Правец, двата отбора ще излязат за втора контрола.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball