НОВИНИ
 

Националите изпуснаха Гърция като гост

21.02.2020 20:55
Националите изпуснаха Гърция като гост

Националният ни отбор по баскетбол бе близо до изненадата още в първия мач от европейските квалификации. Нашите имаха златен шанс и бяха близо до победата като гост на Гърция, след като три минути преди края изоставаха само с 2 точки, но в крайна сметка отстъпиха с  63:73.


На 24 февруари тимът ни приема Латвия в първото си домакинство от групата. Мачът е от 19.00 часа в "Арена Ботевград".

 

Като титуляр за българския тим стартира Дий Бост, въпреки че бе измъчван от вирус до последно. Началото бе добро за България, с добра игра от високите играчи в стартовия състав на нашия тим - Йордан Минчев и Станислав Ваклинов. Едва в самия край на първата част Гърция взе две точки аванс за 19:17. До почивката гърците успяха да натрупат още няколко точки аванс.

40:34

 

Статуквото се запази и след почивката, като домакините отново спечелиха частта, този път с 14:12. Четвъртата част беше двуяка - с предимство в определени моменти за двата тима. 3 минути преди сирената българите наваксаха изоставането си и свалиха разликата само до две точки, но това само мобилизира домакините, които в края бяха по-концентрирани и спечелиха двубоя.

 

Димитър Димитров завърши с 15 точки и 7 борби за България, Дий Бост добави 14 и 8 асистенции. По 10 отбелязаха Йордан Минчев и Станимир Маринов.


Лефтерис Бохоридис реализира 19 за Гърция.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball