НОВИНИ
 

Росен Барчовски се връща в националния отбор с лагер със 17 играчи

20.01.2020 14:53
Росен Барчовски се връща в националния отбор с лагер със 17 играчи

Росен Барчовски ще се върне начело на националния отбор за мъже с мини-лагер със 17 състезатели. Лагерът ще се проведе в София, като тимът ще тренира в зала „Триадица“ от 25 до 28 януари. Целта е проверка на състезатели с потенциал за включване в състава на мъжете, а също – въвеждане на основни идеи за игра и стиковане на щаба на отбора. Отборът ще изиграе и две контролни срещи – открит мач срещу А1 Академик София на 27 януари от 17:30 ч. На следващия ден има закрита контрола с Левски Лукойл. С изключение на Йордан Минчев, националите от клубовете съперници ще играят за клубовете си в контролите.

 

Съставът за официалната подготовка ще е скъсен, „вероятно до 14 човека“, каза още старши-треньорът. Вече 24 играчи са картотекирани за ФИБА. За първия прозорец отборът ще играе в Ботевград. Подготовката започва на 12 февруари и се планира една контролна среща с Балкан, след като отборът на Северна Македония отказа покана за приятелски мач. Дий Бост ще се включи към тима на 18 януари. На 30 януари треньорът и помощникът му Димитър Ангелов ще пътуват за Атина за разговори с Александър Везенков и ръководството на Олимпиакос.

Състав за мини лагера през януари:

 

Име       височина            позиция              Kлуб

 

1             Венцислав Петков          188        1             Левски Лукойл

2             Деян Карамфилов          180        1             Берое

3             Лъчезар Димитров        188        1             Академик София

4             Божидар Аврамов          196        2-1         Черно Море Тича

5             Васил Бачев      194        2             Академик Бултекс 99

6             Мирослав Васов               199        3-2        Рилски спортист

7             Чавдар Костов  195        2             Левски Лукойл

8             Христо Захариев             197        2-3         Левски Лукойл

9             Николай Николов           195        3             Академик София

10           Николай Грозев              196        3             Академик София

11           Крис Минков    198        3             Балкан

12           Андрей Иванов               203        4             Академик София

13           Александър Янев            203        4-3         Берое

14           Йордан Минчев              202        4-3         Левски Лукойл

15           Димитър Димитров       203        4             Балкан

16           Станислав Ваклинов     207        5-4         Берое

17           Цветомир Чернокожев 206        4-5         Академик София

 

“Шеста квалификация ще водя за европейско първенство. Не знам дали ще бъда най-добрия треньор, но надали ще има такъв, който да е водил повече отбор в квалификации и на две европейски също. 21 победи и 25 загуби е активът ми в официалните мачове.

 

Пожелавам си, и на мен, и на отбора, федерацията и всички нас, да се подобри този баланс в следващите години. Трудно е да се поеме отбор, който е изградил нещо. Моята роля е да надградя. Дано опитът ми помогне”, заяви Барчовски на първата си официална пресконференция за новия си мандат в тима, цитиран от bgbasket.com.

 

И допълни: “Ще направим всичко възможно, което зависи от нас. Павел Маринов и Станимир Маринов се възстановяват, първоначалният ми разговор бе да бъдат на този лагер, имаха огромно желание. Те са част от този отбор, ако не сега, в бъдеще. Преценихме, че на този етап няма смисъл да пътуват, не са готови. Павлин Иванов го повиках, но по лични причини ме помоли да не участва. Той заяви желание да бъде в състава след това. Аз откликнах. Бях решил да търсим център от тези, които имаме. Но Уошбърн бе вариант само, а той сега е и контузен.

 

Баскетбол без силен гард е невъзможно, затова легнах на тази възможност с Дий Бост. Целите са класиране, не ме интересува на кое място. Видях състава на Латвия, дори и без техните отсъстващи, пак имат доста неясноти. Панатинайкос има мач на 21 февруари, денят на нашия мач с Гърция, например. Не ми е ясно с какви отбори ще играем. Ще правим разузнаване в последния момент. Като рейтинг ние сме по-назад от Гърция и Латвия. Този мини-лагер ще помогне. Ние се събираме и малко по-рано от тях през февруари, и дано това помогне.”
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball