НОВИНИ
 

Националите до 15 години не успяха да обърнат Северна Македония

22.12.2019 12:07
Националите до 15 години не успяха да обърнат Северна Македония

Националният отбор по баскетбол за момчета до 15 години завърши без победа участието си на Балканските игри в Румъния. Нашите останаха на четвъртата позиция, след като в последния си мач отстъпиха драматично на Северна Македония със 77:83. Двубоят премина през много обрати, а съперникът ни измъкна успеха в края.

 

Най-резултатни за България бяха Кръстомир Михов и Илиян Пищиков с по 19 точки, с 18 е Симеон Димитров. В мача не игра капитанът Александър Александров.

 

Нашите имаха по-добър процент при стрелбата от игра (48% срещу 38%), но отстъпваха в подкошието (37 срещу 48 борби) и направиха повече грешки (23 срещу 18).

 

Двубоят започна с висока резултатност, като след първия период България изоставаше с 22:26. Малко след началото на втория период македонците направиха серия от 12:2 и  поведоха с двуцифрена разлика. Те запазиха преднината си и на почивката, на която се оттеглиха при резултат 51:41 в своя полза.

 

След паузата „лъвчетата“ се разиграха и последнваха силни изяви на Кръстомир Михов и Илиян Пищиков. Така в края на третата част обратът беше факт, а нашите поведоха с 8 точки.

 

Северна Македония започна последната част със серия от 7:0. След нови оспорвани минути съперникът бе концентриран в заключителната фаза на атаките си и спечели победата.
1 2 3 4 5 ... 62 »


Галерия
www.fiba.basketball