НОВИНИ
 

Националният отбор за жени до 20-годишна възраст – в Топ 5 на отборите на 2019

12.12.2019 15:35
Националният отбор за жени до 20-годишна възраст – в Топ 5 на отборите на 2019

Националният отбор за жени до 20-годишна възраст попадна в нова много престижна класация. Момичетата от тима, воден от Таня Гатева и Албена Бачкова, е сред петте номинирани за Отборите на 2019 година в престижната класация Спортист на годината на Нове Холдинг.

 

Тимът ни, воден от Таня Гатева и Албена Бачкова триумфира през август в Прищина, Косово, с титлата от Европейското първенство в Дивизия Б, след победа на финала над Финландия. Така отборът ни се върна в елита на Европа и другото лято ще спори за достойно представяне в Шопрон, Унгария. Плеймейкърът на България Карина Константинова пък попадна в Идеалния отбор на шампионата.

 

В челната петица при отборите се наредиха (по азбучен ред):

 

ПФК „Лудогорец“ (Футбол);

ВК „Марица“ Пловдив (Волейбол);

Национален ансамбъл  (Художествена гимнастика);

Национален отбор, юноши (до 17 г.) (Волейбол);

Национален отбор, жени (до 20 г.) (Баскетбол).

 

По традиция церемонията, организирана от Нове АД Холдинг, ще бъде излъчена на живо по БНТ 1, БНТ 3 и в ефира на националното Дарик радио. В анкетата „Спортист на годината“ своя вот дадоха 137  действащи спортни журналисти. Церемонията по награждаване е на 19 декември, в 20.30 ч.,в Арена Асикс.

 

Само преди няколко дни бе обявено, че момичетата ни са Отбор на 2019 година в гласуването за наградите „Спортен Икар“ на Фондация Български спорт.

 

Баскетболът е представен и в още една петица – тази на „Спортист с увреждания“. За приза тази година бе номиниран капитанът на националния ни отбор по баскетбол на колички Николай Ваклинов. В Топ 5 са още Денислав Коджабашев (Тенис на маса), Мартин Христов (Лека атлетика), Ружди Ружди (Лека атлетика), Християн Стоянов (Лека атлетика).
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball