НОВИНИ
 

Националният отбор за жени до 20 години е Отбор на 2019 г.

10.12.2019 18:06
Националният отбор за жени до 20 години е Отбор на 2019 г.

Националният отбор за жени до 20 години е Отбор на 2019 година в гласуването за наградите „Спортен Икар“ на Фондация Български спорт. Това бе обявено днес на пресконференция.

 

Официалната церемония по раздаване на наградите „Спортен Икар“ 2019 ще се проведе следващия вторник, 17 декември, от 11:00 часа в Национална художествена галерия Двореца.

 

Тимът ни, воден от Таня Гатева и Албена Бачкова триумфира през август в Прищина, Косово, с титлата от Европейското първенство в Дивизия Б, след победа на финала над Финландия. Така отборът ни се върна в елита на Европа и другото лято ще спори за достойно представяне в Шопрон, Унгария. Плеймейкърът на България Карина Константинова пък попадна в Идеалния отбор на шампионата.

 

Обявено бе, че Българската федерация по баскетбол ще получи специален приз за 100-годишния си юбилей.

 

Управителният съвет и журито на фондация "Български спорт" обявиха и останалите отличени за 2019 година. В избора се включиха освен спортни специалисти и журналисти, и популярни личности от изкуството и културата като Йорданка Христова, Марин Янев и Люси Дяковска. "Мисля, че така получаваме баланс при определянето на наградите", коментира олимпийската ни шампионка Здравка Йорданова.

 

Голямата награда на фондация "Български спорт" спечели биатлонистът Владимир Илиев, който спечели сребърен медал в старта на 20 км от световното първенство в Йостерзунд, Швеция. Звездата в леката атлетика Ивет Лалова ще получи приза в категория "Шампионско дълголетие". В категория "Млад и проспериращ спортист" наградените са 17-годишната състезателка по модерен петобой Светла Згурова, която е световна и европейска шампионка за девойки и 16-годишният плувец Йосиф Миладинов, който е трети в света при юношите и взе олимпийска квота за Токио.
1 2 3 4 5 ... 64 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball