НОВИНИ
 

Първи загуби за момичетата в YDF

20.09.2019 21:34
Първи загуби за момичетата в YDF

Националният отбор за момичета, родени през 2004 г., записа първите си поражения в турнирите от програмата на ФИБА YDF. В Скопие националките ни паднаха от Турция с 40:63. Нашите изиграха много слабо първо полувреме, като вкараха едва 12 точки. След това наваксаха в играта, но времето беше недостатъчно дори за опит а обрат. Яна Карамфилова бе единствена с двуцифрен точков актив – 15 точки, като добави и 9 борби. Маргарита Иванова се отличи с 8 точки и 7 борби.

 

Във втория си мач, обезкуражени от поражението и умората от сутрешното поражение, момичетата ни изненадващо отстъпиха и на домакина Северна Македония с 44:54 . От голямо значение беше слабата втора четвърт, завършила само с 4 точки в актива на момичетата ни. Карамфилова отново бе най-резултатна в отбора ни с 11 точки и 12 борби, а Деана Стояновска добави 7 точки.

 

Следващият съперник е Косово.

 

Турнирът в Скопие е трети от серия от 5 надпревари, като целта им е развитие и срещи с националния отбор на момичета и момчета с потенциал за баскетбол. До този момент нашите имаха по 4 победи от предишните две надпревари миналата година – в София и Румъния.
1 2 3 4 5 ... 63 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball