НОВИНИ
 

Три наши момичета са сред най-добрите в груповата фаза на Европейското в София

21.08.2019 15:14
Три наши момичета са сред най-добрите в груповата фаза на Европейското в София

Три наши момичета са сред най-добрите в груповата фаза на Европейското в София. Илияна Георгиева, Анастасия Калева и Ванина Василева са в Топ 3 на четирите класации по най-важните показатели на първенството при момичетата до 16-годишна възраст до момента.

 

България приключи груповата фаза само с едно поражение – срещу Холандия, и като втори отбор в група Dпродължава към четвъртфиналите. В битка за полуфинала момичетата, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, ще се изправят срещу Хърватия. Важният двубой е утре, четвъртък, от 18:15 часа в зала „Универсиада“.

 

Капитанът Илияна Георгиева е втора по ефикасност в надпреварата до момента със среден коефициент 24,7. Лидер е хърватката Доря Зая с 24,8.

 

Георгиева е лидер при топ-реализаторите с 24,3 точки средно на мач. Тя е и номер 3 при подавачите със средно 5 асистенции на мач. Номер 1 в тази класация с 5,7 подавания на мач е Ванина Василева. Анастасия Калева пък е трета при борците с 12,3 овладени отскочили топки на мача.

 

Европейското първенство, Дивизия В се провежда у нас и с помощта на спонсорите – Корпорация „Развитие“, „Евроинс“, „Мазда“, „София – европейска столица на спорта“.
1 2 3 4 5 ... 62 »


Галерия
www.fiba.basketball