НОВИНИ
 

Прощаваме се с Пенка Стоянова в недeля в зала Строител (ОБНОВЕНА)

16.08.2019 15:22
Прощаваме се с Пенка Стоянова в недeля в зала Строител (ОБНОВЕНА)

Поклонението пред паметта на легендата на българския баскетбол Пенка Стоянова ще бъде в неделя. Всички, желаещи да се простят с голямата наша баскетболистка, могат да го направят в зала "Строител" от 10 до 13 часа в неделя, 18 август.

 

Днес,  Голямата Пенка Стоянова след дълго и тежко заболяване напусна този свят в Пловдив.

 

Тя остави незалечима следа в българския женски баскетбол. Изигра близо 600 мача с националния екип и бе част от отборите постигнали най-големите успехи на страната ни - сребърен медал от Олимпийските игри в Москва 1980 г. и бронзов от Игрите в Монтреал. Лидерските й качества, непримиримостта й на терена и точната й ръка й бяха известни по цял свят и й донесоха три пъти избор в Идеалния отбор на Европа. Носителка е и на сребърен медал от Европейското първенство за жени във Варна през 1972 г., а също - бронзово отличие от шампионата на Стария континент в Клермон Феран през 1976 г. С любимия си "Марица" играе два финала за Купа "Лиляна Ронкети".

 

След като приключи баскетболната си кариера не остана далеч от любимия си спорт, като до края на живота си никога не пропускаше да ободри, насърчи, поздрави, или даде съвет на наследничките си на терена.

 

Поклон пред светлата й памет!
1 2 3 4 5 ... 69 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball