НОВИНИ
 

Мачът на момичетата срещу Холандия ще започне с минута мълчание в памет на Пенка Стоянова

16.08.2019 13:11
Мачът на момичетата срещу Холандия ще започне с минута мълчание в памет на Пенка Стоянова

С минута мълчание в памет на великата Пенка Стоянова ще започне днешният втори мач на националния ни отбор за момичета до 16-годишна възраст от Европейското първенство в София – срещу Холандия.

 

Избираната три пъти в отбора на Европа Стоянова ни напусна днес, след дълго боледуване Нейните успехи и заслуги за играта у нас са неизброими, като върхът са бронзовият медал от Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. и сребърният от Игрите в Москва през 1980 г.

На почивката на двубоя с холандките феновете ще могат да поздравят лично и да видят купата, която националният ни отбор за жени до 20-годишна възраст спечели на Европейското първенство за тази възраст в Косово. Тимът ни, воден от Таня Гатева и Албена Бачкова ще използва случая да надъха допълнително последователките си в отбора ни за момичета до 16-години.

 

Европейското първенство за момичета до 16 години, Дивизия Б, в София се провежда у нас и с помощта на спонсорите – Корпорация „Развитие“, „Евроинс“, „Мазда“, „София – европейска столица на спорта“.
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball