НОВИНИ
 

Победа!!! Момичетата надвиха снажните украинки

15.08.2019 20:11
Победа!!! Момичетата надвиха снажните украинки

С красива и волева победа започна участието си в домашното Европейско първенство, Дивизия В, националният отбор до 16-годишна възраст. В зала "Универсиада", вдъхновени и сърцати, момичетата ни показаха сърце и хъс и надвиха единият от фаворитите - Украйна, с 67:63.

Мачът бе напрегнат до последната секунда, но водените от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева показаха умения, по-здрави нерви и повече желание за успеха.

 

Капитанът Илияна Георгиева поведе съотборничките си и завърши с 25 точки, 10 борби и 4 асистенции. С дабъл дабъл се отличиха още две от титулярките на България - Микаела Дамянова завърши с 14 точки и 13 борби, а с година по-малката Анастасия Калева приключи с 11 точки и 14 овладени топки. Българките овладяха цели 57 борби.

 

Утре в 18:15 часа, отново в зала "Универсиада" нашите момичета очакват стабилна подкрепа и за мача си срещу другия фаворит в потока - Холандия. На полувремето в истински Парад на шампионките баскетболистките от националния отбор за жени до 20-годишна възраст ще покажат шампионския трофей, авоюван в неделя на Европейското първенство в Дивизия Б на тази възраст!

 

Европейското първенство, Дивизия В се провежда у нас и с помощта на спонсорите – Корпорация „Развитие“, „Евроинс“, „Мазда“, „София – европейска столица на спорта“.
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball