НОВИНИ
 

В осмицата! Момчетата подчиниха и отбора на Швеция

12.08.2019 18:15
В осмицата! Момчетата подчиниха и отбора на Швеция

Националният отбор за момчета до 16-годишна възраст си осигури място в осмицата на Европейското първенство  в Подгорица, след като записа четвърта поредна победа. Избраниците на Даниел Клечков и Стойо Чолаков продължиха перфектното си представяне в Черна гора с победа над Швеция с 85:54.

 

Така нашите остават непобедени в груповата фаза, а утре им предстои мач с другия фаворит в групата - Полша, като от този двубой вероятно ще се реши кой ще е първи в потока. Поляците играят по-късно днес срещу Унгария. Първите два тима в нашата група ще се срещнат на кръст с победителите в група Б, където като фаворити се очертават Холандия, Чехия и Португалия.

 

Както и в предните три двубоя, българите започнаха бавно, но сигурно датрупат преднина, като най-силно превъзходството им се видя в третия период, спечелен с 26:14. Нашите отново показаха бърза и ефективна игра в нападение и силна защита, довела до 18 грешки на съперника, а също 9 откраднати топки, 51 борби и 8 чадъра.

 

Нов силен мач направи Любомир Керемедчиев, завършил с 22 точки. Томас Читадзе показа, че набира скорост, въпреки скорошната си контузия, и завърши с 21 точки. Отново много полезен бе Константин Костадинов, завършил с 10 точки, 12 борби, 7 асистенции, 3 отнети топки и 4 чадъра. Николай Нинов се включи с 10 точки и 10 борби.
1 2 3 4 5 ... 69 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball