НОВИНИ
 

С коктейл за шампионки ще завърши Срещата на поколенията на 17 август

09.08.2019 10:33
С коктейл за шампионки ще завърши Срещата на поколенията на 17 август

Със специален коктейл за златните момичета на българския баскетбол ще завърши поредната Среща на поколенията, с които БФБаскетбол отбелязва 100-годишнината на играта по българските земи.

 

Както вече бе обявено, на 17 август в зала „Универсиада“ са поканени всички онези над 100 легендарни момичета, оставили имената си в славната история на женския ни баскетбол с участия на Европейски и Световни първенства за жени и Олимпийски игри, а също и техните треньори.

 

Те са поканени официално да присъстват на мача на националния отбор за момичета до 16-годишна възраст на Европейското първенство срещу Северна Македония, на което домакин е София. Турнирът се провежда у нас и с помощта на спонсорите – Корпорация „Развитие“, „Евроинс“, „Мазда“, „София – европейска столица на спорта“.

 

В зала „Универсиада“ се очаква да се съберат и легенди, които от години живеят извън пределите на родината. Тук ще са състезателки от славните отбори, спечелили сребърен и бронзов медал от Олимпийски игри, съответно от Москва 1980 г. и от Мелбърн 1976 г. Поканени са, ако имат възможност да присъстват и златните медалистки от Европейското първенство в Лодз от 1958 г., сребърните медалистки от Световното първенство в Москва през 1959 г., вторите в Европа от София 1960 г., Будапеща – 1964 г., Варна – 1972 г., Будапеща - 1983 г., Виченца – 1985 г. Очакваме да дойдат и момичетата, спечелили бронзови медали от Световното първенство в Лима през 1964 г., а също – класирали се трети на Европейските първенства в Белград – 1954 г., Мюлюз през 1962 г, Клермон Фран през 1976 г., Варна през 1989 г.

 

Всички момичета ще получат юбилейни значки „100 години баскетбол в България“ или медали „100 години баскетбол в България“ от президента на БФБаскетбол Георги Глушков. На почивката между двете полувремена на мача България – Северна Македония златните ни момичета ще бъдат представени и на публиката в залата.

 

Трудно ни е да се свържем и поканим лично всяка една от легендите на женските ни национални отбори, затова, спазвайки отборния дух, молим да се свържете с вашите съотборнички, участвали на Европейски и Световни първенства за жени и Олимпийски игри, а също и вашите треньори, с които поддържате контакт, и да им предадете нашата покана!
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball