НОВИНИ
 

Момичетата загряват за Словения Бол с два мача в Северна Македония

09.08.2019 08:50
Момичетата загряват за Словения Бол с два мача в Северна Македония

Националният отбор за момичета до 14-годишна възраст (родени 2005 г.) ще загреят за силния европейски турнир с два мача срещу Северна Македония. Момичетата, водени от Маргарита Маринкова и Калина Попянкова, заминават днес за Крива Паланка, където довечера и утре са контролите.

 

16 момичета ще пътуват за Северна Македония, като от тях ще бъдат определени тези, които ще представят България в Словени Градец. Турнирът в Словения започва на 15 август. Нашите са в Група А. Първият им мач срещу домакините, а вечерта в деня на откриването срещат Босна и Херцеговина. На 16-ти август откриват програмата срещу Израел, а след обяд играят с Полша. На 17 август са предвидени полуфиналите, а на 18-ти – финалите на турнира.

 

Ето и 16-те, които от няколко дни се подготвят в Самоков в камп, в който се включиха и бившият селекционер на мъжкия национален отбор Росен Барчовски и бившата националка и баскетболистка номер 1 на България Теодора Бозова:

 

Гергана Бимбова, Деница Манолова, Димна Костова, Ема Динчева, Зорница Герасимова, Ивана Бонева, Мадлен Морарова, Моника Борисова, Никол Бончева, Нелина Пимпирева, Преслава Атанасова, Симона Бояджиева, Теодора Георгиева, Цветина Радойкова и Яна Карамфилова.
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball