НОВИНИ
 

Националите на колички завършиха шести при дебюта си в Европа

03.08.2019 13:34
Националите на колички завършиха шести при дебюта си в Европа

Националният отбор по баскетбол на колички завърши на шесто място при дебюта си в Европа. Нашите отстъпиха на Ирландия в последния си мач на Деветото Европейско първенство в Дивизия С с 38:61.

 

Представянето на тима ни обаче може да се отчете като успех, тъй като още в първия си мач нашите записаха победа над Унгария - отбор с много натрупан опит от участия в подобни форуми. Най-големият триумф за България бе пълната зала "Триадица" и шумната подкрепа на всички, които в последните няколко дни бяха част от атмосферата и подкрепяха отбора ни с всички сили.

 

В последния мач за нашите на шампионата по 13 точки вкараха Георги Иванов и Мартин Иванов. Георги Иванов добави 12 борби за дабъл-дабъл, а също и 3 асистенции. Александър Попов се отличи с 5 точки. Герои на България в тази седмица (а и месеца подготовка преди това) обаче бяха всички: Александър Попов, Стюарт Олсън, Георги Иванов, Антон Фиков, Мартин Иванов, Димитър Костов, Григор Иванов, Николай Ваклинов, Персиян Еленков, Владимир Гюров-Вожда, Цветомир Цветков и Алберто Иванов. А също и треньорите и щаба: Владимир Искров, Маргарита Маринкова, Ваклин Ваклинов, Мариян Маринов, Явор Касабов.

 

За повечето от момчетата ни следващото изпитнание ще е в края на август и началото на септември - международния турнир във Варна.

През октомври пък те отново ще дойдат в зала "Триадица" за финалите на Третото Държавно първенство на България, като тогава ще бъде определен и новият шампион на страната ни!
1 2 3 4 5 ... 69 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball