НОВИНИ
 

Националите на колички отстъпиха пред най-силния тим в София

01.08.2019 20:32
Националите на колички отстъпиха пред най-силния тим в София

Националите на колички отстъпиха пред може би най-силния тим от участващите на Европейското първенство по баскетбол на колички в София. Пред пълна зала "Триадица" в столицата нашите момчета се бориха до последно, но отново нямаха ден в стрелбата и загубиха с  34:72.

 

Въпреки поражението, сърцатата им игра отново вдигна стотици фенове, които въпреки бурите в София бяха в залата, за да ги подкрепят.

Френетичната им подкрепа заслужи уважението дори на съперника, като след края на мача португалците специално поздравиха българските фенове. На трибуните бяха и момичетата от националния отбор на България до 16-годишна въраст, чието Европейско първенство също е в София - от 15 до 24 август.

 

Нашите остават на трето място в групата и ще имат шанса да се борят за престижното пето място в турнира още в дебюта си на европейската сцена. Мачът ще бъде в събота, от 11:30, а съперникът ще стане ясен утре.

 

Мартин Иванов завърши с 11 точки за България, като добави и 7 борби. Със 7 точки и 10 борби се отличи Стюарт Олсън. 5 точки и 7 борби записа Димитър Костов.

 

След днешния ден Георги Иванов е лидер при борците в турнира с 30 овладени топки. Мартин Иванов пък е трети в подреждането за най-много борби в нападение. Николай Ваклинов е водач при подавачите с 11 завършващи подавания. В тази класация са и Мартин Иванов и Александър Попов. Стюарт Олсън е в тройката на най-добрите изпълнители на наказателен удар с 83% успеваемост. Той е и номер 1 по чадъри в шампионата.
1 2 3 4 5 ... 69 »


Галерия
www.fiba.basketball