НОВИНИ
 

Победа за историята!

30.07.2019 20:08
Победа за историята!

Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия официален мач в историята си. В пръскащата се по шевовете зала "Триадица" в откриващия ден на европейското първенство, дивизия С, на което София е домакин, баскетболистите, водени от Владимир Искров и МАргарита Маринкова, се наложиха над Унгария с 50:33.

 

Преди срещата се проведе и официалното откриване на шампионата в присъствието на Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а в препълнената зала „Триадица“ местата не стигнаха за всички зрители, част от които изгледаха церемонията и последвалия мач, насядали по стълбите и около терена.

 

В откриването се включи и националният отбор на България за момичета до 16 години, който подкрепи националите на колички. Състезателките, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, изпяха заедно с момчетата на колички химна на България.

 

Георги Иванов изигра много силен мач за победителите, завършвайки с 16 точки и 11 борби. По 7 вкараха Александър Попов (6 борби) и Димитър Костов. Мартин Иванов бе много полезен с 8 борби, 3 асистенции, 5 откраднати топки и 4 точки. Силно се представи и капитанът Николай Ваклинов - 9 асистенции и 2 точки. Стюарт Олсън дебютира за България с 8 борби и 2 точки.

 

Утре във втория си мач националите ни ще се изравят срещу Чехия от 16:15 часа.

 

 

 
1 2 3 4 5 ... 69 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball