НОВИНИ
 

Младежите победиха Грузия, от петото място ги дели мач с Холандия

20.07.2019 20:35
Младежите победиха Грузия, от петото място ги дели мач с Холандия

Националният отбор за младежи до 20-годишна възраст се върна на победния път на Европейското първенство в Португалия. Нашите победиха Грузия в мач от битката за петото място на шампионата с 86:75. Така те вече подобриха постижението на отбора ни в тази възраст от миналата година, които в София завършиха седми. Българите ще играят срещу Холандия в последния си мач на шампионата, като при победа ще се поздравят с петото място.

 

Цветомир Чернокожев отново показа, че заслужава място в Идеалния отбор на шампионата, след като завърши с нов дабъл-дабъл - 20 точки и 11 борби. Преди днешните мачове той бе лидер в индивидуалните класации за топ-реализатор и топ-борец. С 19 точки се включи Борислав Младенов, а силен мач изигра Лъчезар Димитров - 17 точки и 7 асистенции.

 

В индивидуалните класации ден преди края на първенството Чернокожев е лидер при реализаторите със средно 19,8 точки на мач. Той е пръв и при борците със средно по 11,8 овладени топки на мач, а Борислав Младенов е 7-ми в тази класация с 8,3. Чернокожев има и най-много дабъл-дабъли - 5 от шест мача.
1 2 3 4 5 ... 69 »
https://www.euroins.bg/

Галерия
www.fiba.basketball