НОВИНИ
 

Срещите на поколенията продължават – легендите на женския ни национален отбор ще се съберат на мач на най-малките националки

20.05.2019 12:06
Срещите на поколенията продължават – легендите на женския ни национален отбор ще се съберат на мач на най-малките националки

Срещите на поколенията на българския баскетбол ще продължат и през лятото. След като на 21 февруари централата събра в „Арена Ботевград“ мнозинството от легендите, играли на големи форуми – олимпийски игри, световни и европейски първенства през февруари за мъже, БФБаскетбол готви специален празник и за звездите, славили България на големи женски форуми.

 

Женският баскетбол е перлата във вече 100-годишната история на българския баскетбол, а дори не би било пресилено ако се каже – в историята на отборните спортове в страната. България дебютира на Европейско първенство през 1952-ра година с четвърто място. След това националният ни отбор печели цели 14 медала на големи шампионати. Върхът са бронзовите медали от Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. и сребърните медали от Игрите в Москва през 1980 г. През годините цяла плеяда български звезди изгряват и осветяват световния баскетбол. През годините момичетата с баскетболна топка и надпис България на екипа карат хиляди да научат къде е страната ни.

 

БФБаскетбол кани всички състезателки, взели участие на Европейски и Световни първенства и Олимпийски игри на 17 август, събота, в 17 часа, в зала „Универсиада“! Те ще бъдат наградени за заслугите си към родния баскетбол по време на мача България – Северна Македония от Европейското първенство за момичета до 16 години, домакин на което е София.

 

Трудно ни е да се свържем и поканим лично всяка една от легендите на женските ни национални отбори, затова, спазвайки отборния дух, молим да се свържете с вашите съотборнички, с които поддържате контакт!
1 2 3 4 5 ... 70 »


Галерия
www.fiba.basketball