НОВИНИ
 

Добра игра, добри сърца

02.12.2018 10:03
Добра игра, добри сърца

Добрата игра и победата над Босна и Херцеговина в петък показаха, че играчите ни от националния ни отбор за мъже имат хъс и сърце за успехи. Ден по-късно те показаха и друго – че освен непримирими, сърцата им са изпълнени и с доброта.

 

Въпреки умората от мача срещу коравите босненци и напрежението от предстоящия важен сблъсък срещу Франция в Лимож, Александър Янев, Станислав Ваклинов и Цветомир Чернокожев намериха сили да се включат в проява в рамките на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България. Заедно с други играчи от българските отбори в НБЛ като Асен Великов, Александър Милов, Георги Боянов и др. и съвместно с Ресурсен център София град те се включиха в  баскетболен турнир за децата с увреждания.

 

 

Националите се включиха и в още една благотворителна инициатива. Те дариха екип на България с автографи на всички герои от мача срещу Босна и Херцеговина за търга, който набира средства за лечението на Божи и Марти. Двете деца са с детска церебрална парализа, която може да бъде излекувана след скъпо струваща операция.

 

 

Днес, рано сутринта, българският тим замина за Франция, където утре, от 20:00 часа българско време в Лимож излиза срещу домакините. "Петлите" вече си осигуриха участие на Световното първенство в Китай, след като победиха Чехия в петък. Двубоят ще бъде предаван по БНТ3.
1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball