НОВИНИ
 

Момиченцата на Левски към Димана и Христина: Как се справяхте в училище?

14.11.2018 16:45
Момиченцата на Левски към Димана и Христина: Как се справяхте в училище?

Мила и трогателна среща се проведе днес в баскетболната зала на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. На гости на най-малките баскетболистки на Левски бяха старши-треньорът на националния отбор за жени Стефан Михайлов, капитанът на представителния ни тим Димана Георгиева и една от най-полезните ни състезателки в последните години – Христина Иванова.

 

Момичетата от женския тим поговориха с бъдещите си последователки, разказаха им за собствения си път в баскетбола и ги поканиха специално да гледат последния домакински мач на България от квалификациите за Европейското първенство в Сърбия и Латвия догодина. Както е известно, на 17 ноември, в 18:00 ч., в зала „Универсиада“ българките посрещат силния тим на Украйна.

 

За Стефан Михайлов и Христина Иванова Левски е клуб, оставил дълбока диря в сърцата им. Треньорът е шампион с мъжкия баскетболен тим на „сините“. Христина пък прави първите си крачки за големия баскетбол именно на „Герена“ с треньори Красимира Банова и Красимира Гогова, като през годините няколко пъти облича синия екип. „Трябва да сте горди, че тренирате баскетбол в този отбор, с тези треньори, в тази зала. Трябва да сте щастливи и че имате условия да го правите. Преди години ние тренирахме на минусови температури, с ръкавички. Но пак бяхме ентусиазирани и се радвахме на играта. Това е най-важното – да се радвате на играта“, каза на малките момичета националката.

 

Националките разказаха на бъдещите баскетболистки за своя път в баскетбола, като им пожелаха много титли и успехи. „Дано вие, вашето поколение, имате повече успехи от нас на национално ниво. Най-важното е да сте упорити, да се борите и да тренирате здраво“, казаха двете състезателки на Монтана.

 

Момичетата от Левски зададоха много въпроси за живота в професионалния баскетбол. „Как съчетавахте училището с тренировките?“, „Занимавате ли се с нещо друго, освен с баскетбол?“, „Защо избрахте баскетбола?“, „С какво щяхте да се захванете, ако не бяхте започнали с баскетбола?“ питаха малките баскетболистки. „С дисциплина всичко е възможно. Никога не сме били слаби ученички. Винаги сме били за пример“, отговориха Димана и Христина. „Образованието е много важно. Успехите в спорта вървят ръка за ръка с уроците“, допълни и Стефан Михайлов.

 

Срещата приключи с импровизиран мач между отбор на Димана и отбор на Христина, много снимки, автографи и прегръдки.

„Ще се видим в събота!“ С тези думи днешните националки и бъдещите им последователки се разделиха.

 

17 ноември, 18:00 часа, зала „Универсиада“. България – Украйна. Ще се видим в събота!




1 2 3 4 5 ... 64 »


Галерия
www.fiba.basketball